Rijkswaterstaat komt met hitteprotocol

FLEVOLAND • Di 23 juni 2020 | 17:25 • Dinsdag 23 juni 2020 | 17:25

Rijkswaterstaat stelt woensdagochtend een hitteprotocol in werking voor onder meer Flevoland.

Dit houdt in dat automobilisten met pech langs de weg tussen 10.00 en 20.00 uur direct worden geholpen. Een berger brengt de automobilist zo snel mogelijk naar een veilige plek, zoals een tankstation of parkeerplaats. Met de verwachte temperaturen kan de wegdektemperatuur oplopen tot boven de 50 ºC.

Naar verwachting blijft het protocol de komende dagen in werking, maar dat is afhankelijk van de KNMI weersverwachtingen. Het protocol geldt voor alle provincies waar volgens het KNMI kans is op temperaturen van 30 graden of hoger. Dus niet voor Groningen, Friesland en Drenthe.

Voldoende drinkwater
Rijkswaterstaat roept automobilisten ook op om voldoende drinkwater mee te nemen en een paraplu. Die kan bij eventuele pech gebruikt worden als bescherming tegen de zon.

Verder wordt benadrukt dat automobilisten hun sigarettenpeuken niet uit het raam moeten gooien. In verband met de droogte is er een grotere kans op bermbranden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel