Lelystedeling in Australië: Bezoek van ouders jaar uitgesteld

LELYSTAD • Wo 24 juni 2020 | 10:46 • Woensdag 24 juni 2020 | 10:46

Oud-Lelystedeling Olav Goud kan voorlopig geen familie uit Nederland ontvangen. Goud woont sinds 2011 in de Australische stad Adelaide. In dat land zijn strenge maatregelen getroffen om het coronavirus buiten de deur te houden. Waaronder het sluiten van de grenzen.

"Mijn ouders zouden in april langskomen, maar door corona ging dat niet door", vertelt Olav Goud. Het nieuwe plan is dat ze in oktober komen, maar de oud-Lelystedeling heeft er een hard hoofd in. "Ik denk dat het oktober 2021 wordt." Volgens Goud is Australië een streng land en verwacht hij dat de internationale vluchten tot januari uitgesteld worden.

Ondanks de strenge maatregelen is er in Australië voor het eerst in een maand een coronadode gevallen in de staat Victoria. Het land heeft daarom de staatsgrenzen van New South Walen en Victoria weer gesloten. Goud woont in Adelaide in Southern Australia, in die staat valt het aantal coronagevallen mee.

Lockdown werkt
Dat Australië zo'n groot land is maakt het indammen van het coronavirus makkelijker. "Alle grote steden liggen ver uit elkaar. Je kan een stad makkelijk op slot gooien." Volgens Olav Goud zien veel Australiërs dat de lockdown op deze manier werkt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel