Staten zien niks in afbouwen intensieve veeteelt

FLEVOLAND • Wo 24 juni 2020 | 22:36 • Woensdag 24 juni 2020 | 22:36

Provinciale Staten zien niets in een plan van de Partij voor de Dieren om de intensieve veeteelt in Flevoland af te bouwen. Dat bleek tijdens de laatste Statenvergadering voor het zomerreces.

De Partij voor de Dieren vindt dat de stikstofcrisis en klimaatcrisis nog steeds aan de orde van de dag zijn ondanks corona. Volgens de partij behoren de stikstof en het klimaat tot de belangrijkste uitdagingen in de komende jaren. Door intensieve veeteelt af te bouwen, zou de stikstofuitstoot kunnen worden teruggedrongen.

Tijdens de stemming voor de motie over intensieve veeteelt bleken vooral linkse partijen voor te zijn. Andere partijen zagen er niets in.

Leefbaar platteland en innovatie
Wel trekt de provincie meer geld uit voor een leefbaar platteland. Twee miljoen euro wordt er vrijgemaakt voor zowel subsidieregelingen als voor het beschikbaar stellen van kennis en faciliteiten. In een Statenvoorstel heeft de provincie duidelijke doelen gesteld. Zo wil Flevoland een nauwere samenwerking met gemeenten en boeren in de provincie. Ook moet er meer geïnnoveerd worden en gaat de provincie initiatieven steunen die de lokale leefbaarheid bevorderen.

Duurzame kringlooplandbouw
Verder nam Provinciale Staten nog de perspectiefbrief 2020-2024 aan. Daarin krijgt de landbouw ook weer steun van de provincie om zich te ontwikkelen tot duurzame kringlooplandbouw.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel