'Onderzoek kernenergie als alternatief voor windmolens en zonnepanelen'

URK • Do 25 juni 2020 | 14:21 • Donderdag 25 juni 2020 | 14:21

Het CDA op Urk ziet graag dat er ook alternatieven voor biomassa, wind- en zonne-energie ontwikkeld worden. Als voorbeeld wordt onder meer kernenergie aangedragen. De partij wil dat de gemeente Urk hiervoor samenwerking zoekt met gelijkgestemde gemeenten en regio's.

Het CDA vindt dat er in het Klimaatakkoord te veel nadruk ligt op zon, wind en biomassa. "Die gaan gepaard met een enorm ruimtebeslag en aantasting van natuur, landbouw, bosbouw en visserij", aldus de Urker CDA-fractie.

Ook kijkt de partij kritisch naar het aardgasvrij maken van bestaande woonwijken. Dat betekent volgens het CDA niet dat die wijken dan ook meteen duurzaam zijn.

Kernenergie
Als alternatieve energiebronnen noemt het CDA: "Eigentijdse vormen van kernenergie zoals modulaire reactoren die zich kenmerken door reguleerbaarheid, gering ruimtebeslag en klimaatneutraliteit." De partij dient donderdagavond in de gemeenteraadsvergadering een motie in om dit voor elkaar te krijgen. Dan wordt namelijk een duurzaamheidsvisie voor de gemeente Urk vastgesteld. De motie moet hierop een aanvulling zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel