Rijbewijs nichtje helpt vrouw niet bij controle

LELYSTAD • Ma 29 juni 2020 | 7:53 • Maandag 29 juni 2020 | 7:53

Een 22-jarige vrouw uit Utrecht heeft in de nacht van zondag op maandag vergeefs geprobeerd de politie om de tuin te leiden. Ze werd aan de kant gezet op de Larserweg bij Lelystad toen een kentekencamera van de politie aangaf dat de bestuurder mogelijk geen rijbewijs had.

Eén van de politiemensen herkende de vrouw achter het stuur direct. Ze raakte een maand geleden haar rijbewijs kwijt aan deze agent omdat ze met 150 kilometer per uur was betrapt bij wegwerkzaamheden op de A6 bij Lelystad-Airport. De maximumsnelheid was toen 70 km/uur.

Geboortedatum
Tot verbazing van de agenten zei de vrouw dat ze zich vergisten, en dat haar nicht haar rijbewijs was kwijtgeraakt. Vervolgens liet ze inderdaad een geldig rijbewijs zien. De agenten zagen dat de foto wel op de bestuurster leek, maar de Utrechtse viel door de mand toen ze de geboortedatum op het rijbewijs niet wist.

Op het politiebureau bleek uit de vingerafdrukken van de vrouw dat het rijbewijs inderdaad niet van haar was. Dat betekent dat ze boetes krijgt voor het gebruiken van andermans identiteitsbewijs en het rijden zonder rijbewijs.

Grote lachgascilinder
Daar komt nog een boete bovenop; in de auto lag een cilinder met lachgas die niet volgens de regels werd vervoerd. Normaal valt één fles onder een uitzonderingsregeling 'voor eigen gebruik', maar deze cilinder was daar veel te groot voor, meldt de politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel