Vijf rondzwervende arbeidsmigranten in gemeente

DRONTEN • Ma 29 juni 2020 | 14:37 • Maandag 29 juni 2020 | 14:37

In Dronten zijn de afgelopen tijd vijf arbeidsmigranten zonder vaste woon- of verblijfplaats geweest. Dat antwoordt het gemeentebestuur op vragen van GroenLinks. De partij maakte zich zorgen over de rondzwervende arbeidsmigranten. Die zouden zich met name in Swifterbant ophouden.

Volgens de gemeente is voor alle gevallen de GGD ingeschakeld. Eén arbeidsmigrant is via de maatschappelijke opvang in Lelystad ondergebracht. Ook is een arbeidsmigrant door de politie opgepakt, omdat hij zou hebben ingebroken. De overige arbeidsmigranten zijn overgedragen aan de stichting Barka. Deze landelijke stichting is volgens de gemeente gespecialiseerd is in dit vraagstuk.

Werkgevers en uitzendbureaus in Dronten die werken met arbeidsmigranten, kunnen een brief van de gemeente verwachten. Daarin wordt een beroep gedaan op hun morele verantwoordelijkheid, om een zwervend bestaan van arbeidsmigranten te voorkomen.

Verder heeft Dronten voor advies contact gezocht met de gemeente Westland, omdat die al de nodige ervaring met dakloze arbeidsmigranten heeft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel