Drive-in diploma-uitreiking populair in coronajaar

FLEVOLAND • Ma 29 juni 2020 | 22:16 • Maandag 29 juni 2020 | 22:16

Het laatste schooljaar is voor examenleerlingen in Flevoland niet gelopen zoals verwacht. Door de coronacrisis waren er geen centrale eindexamens, geen examenstunts en geen gala's. Maar deze week vinden er op de middelbare scholen alsnog allerlei feestelijke diploma-uitreikingen plaats. Wel coronaproof in verband met de maatregelen.

Veruit de meeste scholen kiezen voor een 'Drive-in of Drive-thru diploma-uitreiking'. Zo ook het Aeres VMBO in Lelystad. "Alles hebben wij uit de kast gehaald om deze historische uitreiking voor de geslaagden zo feestelijk mogelijk te maken", aldus de school. De leerlingen rijden met de auto door versierde straten naar school. Op het schoolplein mogen leerlingen uitstappen om het diploma in ontvangst te nemen, om daarna in een drive-in naar een examenfilm te kijken. De uitreiking wordt omlijst door spelletjes en optredens van leraren en dj's.

De uitreiking volgen in een 'kijkvak'
Ook het Almere College in Dronten heeft gekozen voor een drive-in. Rector Susan Zandbergen: "In de protocollen staat namelijk dat we geen ouders mogen ontvangen in de school. Wij ontvangen ouders in hun auto’s op het schoolplein (of op het grasveld naast de school)." In hun eigen kijkvak kunnen ze via videoschermen de uitreiking volgen.

Ook 'normale' uitreikingen
Andere scholen kiezen weer voor een 'normale' diploma-uitreiking. Zo worden op de scholen van Het Baken in Almere geslaagde leerlingen per klas welkom geheten. Elke leerling mag één gast meenemen, maar de uitreiking wordt ook live gestreamd voor andere gezinsleden die thuis zijn. Ook op het SGL en De Rietlanden in Lelystad is gekozen voor feestelijke diploma-uitreikingen in kleine kring.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel