'Bokswedstrijd op speelplaats middelvinger naar coronaregels'

ALMERE • Ma 29 juni 2020 | 23:23 • Maandag 29 juni 2020 | 23:23

Een bokswedstrijd in de open lucht in Almere Haven is vrijdagavond door de politie stilgelegd. Er waren ongeveer honderd omstanders getuige van het gevecht op de speelplaats 'Skills Garden'.

De wedstrijd werd gehouden voor de sporthal in Almere Haven. Een deel van de wedstrijd is vastgelegd op videobeelden. Die waren op Youtube te vinden, maar zijn inmiddels verwijderd. Duidelijk is te zien dat het gaat om een georganiseerd gevecht. Ook tonen de beelden omstanders die wegrennen nadat er 'scotoe' wordt geroepen. Dat is straattaal voor politie.

Ulysse Ellian van de VVD spreekt op social media over een middelvinger naar de coronamaatregelen. De politicus maakt verder kenbaar dat er vragen aan de burgemeester zijn gesteld.

Rondom Skills Garden is regelmatig sprake van overlast, zeggen buurtbewoners. Ze wijzen naar een groep hangjongeren en -ouderen die geluidsoverlast veroorzaakt. Ook zijn er klachten over openbaar urineren, dronkenschap en drugsgebruik.

Volgens de huidige coronarichtlijnen van het RIVM is buiten sporten toegestaan voor volwassenen, mits er 1,5 meter afstand in acht wordt genomen. Kinderen en jongeren tot 18 jaar hoeven tijdens het sporten geen afstand te houden. Vanaf 1 juli is normaal spelcontact toegestaan voor alle leeftijden.

In een eerdere versie van dit artikel stond dat het ging om een illegale wedstrijd. Volgens de politie was daarvan geen sprake. Het gaat wel om een evenement dat in strijd is met de corona-verordening van de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel