Politie: bokswedstrijd was een illegaal evenement

ALMERE • Di 30 juni 2020 | 11:18 • Dinsdag 30 juni 2020 | 11:18

De bokswedstrijd die vrijdagavond in Almere Haven werd gehouden op speelplaats 'Skills Garden' was op zich niet illegaal, maar was wel in strijd met coronaregels omdat het een evenement was met tientallen jongere en oudere toeschouwers er omheen. Dat zegt een woordvoerder van de politie.

De politie is na een melding over vechtpartij gaan kijken. Vrijwel alle toeschouwers namen de benen, zegt een politiewoordvoerder. De agenten hebben de boksers aangesproken en die hebben de wedstrijd daarop gestaakt.

Volgens de politiewoordvoerder hielden de boksers een onderlinge wedstrijd, wat op zich niet verboden is. Omdat er geen aangifte is gedaan en er ook geen gewonden waren, zagen de agenten geen reden om verder in te grijpen. Bij een surveillance later op de avond was het rustig, aldus de politie.

In een eerdere versie van dit bericht stond dat er volgens de politie geen sprake was van een illegale bokswedstrijd. Later meldde een politiewoordvoerder dat er wel sprake was van een illegaal evenement, dat niet is toegestaan door de corona-noodverordening van de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel