Gemeente helpt bij omscholing naar IT

ALMERE • Di 30 juni 2020 | 13:44 • Dinsdag 30 juni 2020 | 13:44

De gemeente Almere gaat samenwerken met publieke en private partners om het toenemende tekort aan IT'ers het hoofd te kunnen bieden. Het project met de naam TekkieWorden moet mensen van alle leeftijden helpen om te kiezen voor een opleiding of een baan in de Informatietechnologie (IT).

Volgens wethouder Maaike Veeningen zijn techniek en ICT een steeds belangrijkere pijler onder de economische ontwikkelingen in Almere. "We zijn in Almere al sterk in ICT en Tech, maar het aanbod op de arbeidsmarkt en de behoefte bij het bedrijfsleven sluiten niet altijd goed op elkaar aan. Met TekkieWorden willen we hier verandering in brengen".

Omscholing
Op de Almeerse arbeidsmarkt zijn nu 70.000 MBO'ers, waarvan 40.000 een administratieve opleiding hebben. Zij hebben weinig perspectief in de arbeidsmarkt, terwijl de ICT- en Technieksectoren staan te springen om goede mensen, stelt de gemeente. Via TekkieWorden kunnen mensen een opleiding zoeken en omgeschoold worden. Daarmee zou het arbeidstekort opgelost kunnen worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel