Namen wethouders nieuw college bekendgemaakt

LELYSTAD • Di 30 juni 2020 | 17:06 • Dinsdag 30 juni 2020 | 17:06

Jack Schoone van Leefbaar Lelystad, Luc Baaten van de InwonersPartij en Madelon van Noort namens Mooi Lelystad/Forum voor de Ouderen worden de nieuwe wethouders in het onlangs gevormde college van B en W van Lelystad. Janneke Sparreboom van de VVD is de enige wethouder die blijft zitten.

Er ontbreekt nog één naam: die van de opvolger van de onverwacht overleden SP-wethouder John van den Heuvel. Afgelopen weekend overleed hij. Daarom wordt nog even gewacht met de benoeming van zijn opvolger.

Benoeming
De namen zijn dinsdagmiddag door de gemeente bekendgemaakt. De wethouders worden zaterdag zonder publiek in de raadszaal benoemd. De benoeming is wel live te volgen via de website van de gemeente Lelystad.

De nieuwe coalitie in Lelystad bestaat uit de fracties van VVD, Leefbaar Lelystad, InwonersPartij, SP en Mooi Lelystad/Forum voor de Ouderen. Zij besloten na maanden van onderhandelen het nieuwe bestuur te vormen. De partijen gaan aan de slag met het bestaande Raadsprogramma als leidraad.

Madelon van Noort komt van buiten de gemeenteraad. Zij is eigenaar van de grandcafés Le Journal in Lelystad en Almere Haven. Verder zet Van Noort zich in voor het behoud van Maharishi basisschool De Fontein in Lelystad. De school zou moeten sluiten omdat er te weinig leerlingen op zitten.

Herdenking John van den Heuvel
De gemeenteraad krijgt dinsdagavond de gelegenheid om voorafgaand aan de vergadering stil te staan bij het overlijden van de SP-wethouder. Vrijdag is de uitvaart. In verband met de coronamaatregelen vindt deze in besloten kring met een maximum aantal bezoekers plaats. De burgemeester, collegeleden en de fractievoorzitters zijn hierbij aanwezig.

Dinsdagavond 7 juli is er een besloten herdenkingsmoment in het stadhuis. Deze bijeenkomst is alleen voor de familie en genodigden met opnieuw een maximum aantal bezoekers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel