Slachtoffer gasexplosie ontevreden over schadevergoeding

URK • Di 30 juni 2020 | 22:03 • Dinsdag 30 juni 2020 | 22:03

Femmie Koffeman, een van de slachtoffers van de gasexplosie in 2016 op Urk, is ontevreden over de toegekende schadevergoeding. Dinsdag deed de rechtbank in Amsterdam uitspraak in de zaak.

De explosie aan de Grote Fok gebeurde op 3 juni 2016. Bij werkzaamheden aan de riolering werd een gasleiding geraakt. Het gas stroomde via het riool de woningen in. Een woningblok van zes huizen werd door de ontploffing en brand compleet verwoest.

Een derde vergoed
Femmie Koffeman raakte haar huis en haar bezittingen kwijt door de explosie en kreeg tijdens de rechtszaak de hoogte van de schadevergoeding te horen. "Ja, het valt een beetje tegen", vertelt zij. "Onze schade is in totaal 39.000 euro. Ik had gehoopt op de helft maar het is nu een derde geworden. Het verschil met wat wij krijgen en wat de anderen krijgen is toch wel heel erg groot."

Liander vrijgesproken
Aannemersbedrijf Borger en de gemeente Urk zijn beide schuldig aan de gasexplosie op Urk in 2016, maar krijgen geen straf of geldboete opgelegd. Wel moeten zij aan bewoners schadevergoedingen betalen van in totaal 75.000 euro. Netbeheerder Liander is vrijgesproken. Betrokken partijen hebben twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan.

"De officier van justitie gaat uitzoeken of wij nog een procedure kunnen starten om het resterende deel van onze schulden terug te kunnen halen", aldus Koffeman.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel