Ondernemers winnen ontwerpwedstrijd voor park bedrijventerrein

ALMERE • Wo 1 juli 2020 | 0:29 • Woensdag 1 juli 2020 | 0:29

De ontwerpwedstrijd van de gemeente Almere voor een park op bedrijventerrein De Steiger in Haven is gewonnen door de Almeerse ondernemers van Ruig & Geroest, The Crazy Smile en Groen & Meer. Dat meldt de gemeente Almere via social media.

Het bedrijventerrein is door de gemeente aangewezen als gebied waar circulaire bedrijven en circulariteit bij bestaande bedrijven gestimuleerd wordt. Ook wil de gemeente het gebied visueel aantrekkelijker maken. Daarom had de gemeente deze ontwerpwedstrijd uitgeschreven.

In de finale nam deze Almeerse samenwerking het op tegen twee andere finalisten. Het ontwerp past, volgens de deelnemers, in de locatie op de Steiger. Er is een zeecontainer met een kleine hopplantage voor een lokale bierbrouwer. De diverse meubels in het ontwerp worden gemaakt van gebruikte materialen. Het volledige ontwerp van het park wordt toegelicht in een filmpje.

Het winnende ontwerp kan per video bekeken worden, maar ook in het echt. "De maquette staat nu in de vitrine van het Upcyclecentrum", zegt Jim van der Wardt van The Crazy Smile. "We werken toe naar een Steiger-biertje in ons eigen park."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel