Bezoekers Food Passage: 'Jammer dat het idee niet gelukt is'

ALMERE • Wo 1 juli 2020 | 22:10 • Woensdag 1 juli 2020 | 22:10

Bezoekers van de Food Passage in het centrum van Almere vinden het jammer dat het concept niet is aangeslagen. De Food Passage werd vijf jaar geleden geopend in winkelcentrum Citymall. De plek bood ruimte aan twee supermarkten en twaalf verswinkels, maar de meeste ruimtes bleven leegstaan.

"Ik vind het wel heel erg jammer", vertelt een klant in de viswinkel. "Toch snap ik het wel. In het verleden zat hier ook een kaas- en een notenwinkel en ik merk dat ik dan toch eerder naar de markt ga om dat soort dingen te halen."

Ook een andere bezoeker van de Food Passage is teleurgesteld. "Ik loop liever langs kleine winkeltjes dan de supermarkt. Toch denk ik dat veel mensen eerder naar hun lokale supermarkt gaan waar je makkelijker en gratis kan parkeren. Ik denk dat dit meespeelt."

Eind deze maand supermarkten dicht
De supermarkten Deen en Budget Food vertrekken volgende maand uit de Food Passage bij de Schippergarage. Op 24 juli zullen de deuren van Deen definitief sluiten. De winkel is daarmee de derde supermarkt die het op die plek voor gezien houdt. De datum waarop de Budget Food sluit, is nog niet bekend. Op de plek van deze keten sloot eerder de Aldi al zijn deuren.

Na het vertrek van de supermarkten is Viscircus Gebr. Koning de enige overgebleven winkel in de Food Passage.

"Het is erg jammer", legt Theo Koning uit. "Deen loopt heel goed en wij draaien hier ook een topomzet. De oorzaak dat de Food Passage geen succes is geworden is omdat het allemaal kleine zelfstandige ondernemers waren die zeven dagen per week moesten werken om het hoofd boven water te houden. Financieel zat het er niet in om er personeel neer te zetten."

Viscircus Gebr. Koning zal tot half oktober doordraaien op de huidige locatie en daarna verhuizen naar een andere plek in het centrum. Dat gebeurt volgens het bedrijf in goed overleg met verhuurder Unibail en de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel