Staatssecretaris doet geen onderzoek naar fraude Keolis

FLEVOLAND • Do 2 juli 2020 | 20:07 • Donderdag 2 juli 2020 | 20:07

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken doet geen onderzoek naar mogelijke fraude door vervoersbedrijf Keolis. Zij vindt het een zaak voor de provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland. Keolis heeft de openbare aanbesteding gewonnen voor het busvervoer in die provincies, maar de vervoersmaatschappij heeft toegegeven dat er onregelmatigheden zijn geconstateerd.

Het is volgens Keijzer een zaak voor het openbaar ministerie als er strafbare feiten zijn gepleegd. De staatssecretaris antwoordt dat op Kamervragen van het CDA. Die vroeg om een onderzoek naar onregelmatigheden bij de openbare aanbesteding. Keolis zou geheime afspraken hebben gemaakt met een Chinese busfabrikant. Als dat klopt, vindt Keijzer het 'verontrustend'.

De drie provincies besluiten komende dinsdag of de aanbesteding over moet of dat de bussen van Keolis gewoon mogen gaan rijden. Als alle onderzoeken zijn afgerond, is de staatssecretaris wel bereid om met de provincies te kijken of uit deze affaire lessen kunnen worden getrokken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel