Cees van den Bos (SGP) voorgedragen als nieuwe burgemeester van Urk

URK • Do 2 juli 2020 | 19:47 • Donderdag 2 juli 2020 | 19:47

Cees van den Bos (SGP) uit het Zeeuwse Bruinisse wordt zo goed als zeker de nieuwe burgemeester van Urk. De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad heeft hem donderdagavond voorgedragen, als opvolger voor Pieter van Maaren die vorig jaar naar Zaltbommel vertrok. Het zou voor het eerst zijn dat Urk een SGP-burgemeester krijgt.

Van den Bos is sinds 2014 wethouder in Schouwen-Duiveland. Hij is 39 jaar, getrouwd en hij heeft zes kinderen. Via een videoverbinding sprak de beoogd burgemeester de gemeenteraad toe. Hij zei: "Ik wil samen bouwen aan een mooi en krachtig Urk. Ik ben van de SGP, maar ik ben burgemeester voor iedere Urker."

Samenbindend en daadkrachtig
De gemeenteraad van Urk omschrijft Van den Bos als representatief, samenbindend en daadkrachtig. Hij is een bestuurder die open en toegankelijk is en oog heeft voor de medemens. Daarnaast zal hij met verve het boegbeeld van Urk zijn.

Kees van der Staaij, SGP-fractievoorzitter in de Tweede Kamer, noemt Van den Bos de juiste man op de juiste plaats. Via Twitter feliciteert hij hem en wenst hij Urk veel geluk.

Er hadden tien mannen en twee vrouwen gesolliciteerd naar het burgemeesterschap. De voorkeur van de gemeenteraad moet officieel nog door het ministerie van Binnenlandse Zaken worden overgenomen. Als dat gebeurt zal Van den Bos begin oktober worden geïnstalleerd. Tot die tijd is Ineke Bakker nog waarnemend burgemeester van Urk.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel