Oud-Almeerder in Bosnie: "Oostenrijk verbiedt reizen naar west-Balkan"

ALMERE • Vr 3 juli 2020 | 10:19 • Vrijdag 3 juli 2020 | 10:19

"Omringende landen nemen zelf maatregelen. Oostenrijk heeft een verbod ingesteld om naar de zes landen van de westelijke Balkan te reizen." Dat zegt oud-Almeerder Nick Teunissen vanuit Bosnië, waar hij sinds een aantal jaren woont. Hij heeft het over de gevolgen van een opleving van het aantal coronabesmettingen op de Balkan.

De landen waarvoor Oostenrijk dit verbod heeft afgekondigd zijn Bosnië, Servië, Kosovo, Montenegro, Albanië en Noord-Macedonië. "Als je daar al zit moet je per direct terug. Als je op eigen houtje toch op reis gaat, kun je zelfs je baan verliezen," aldus Teunissen.

Snel meer besmettingen
Teunissen: "Sinds vorige week neemt het aantal coronabesmettingen in Bosnië in rap tempo toe. Met gister als treurig hoogtepunt 183 besmettingen in heel Bosnië. Het wordt je zwaar te moede."

Nieuwe maatregelen onduidelijk
Over nieuwe coronamaatregelen is niets bekend. "De minister-president komt wel in beeld, maar zegt eigenlijk niks als het over beleid gaat. Hij kijkt naar het crisismanagementteam en die kijkt naar de provincies, die de maatregelen moeten nemen", aldus Teunissen, "En dus doet de facto niemand iets."

Ken je een Flevolander in het buitenland? Of kom je zelf uit Flevoland en verblijf je nu in het buitenland? Dan komen we graag in contact. Mailen kan naar rtv@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel