Wethouder geeft digitale rondleiding bij renovatie gemeentehuis

DRONTEN • Vr 3 juli 2020 | 14:48 • Vrijdag 3 juli 2020 | 14:48

Wie geïnteresseerd is in de verbouwing van het gemeentehuis van Dronten kan daarvoor nu een digitale rondleiding van wethouder Roelof Siepel krijgen.

Siepel laat in de rondleiding onder meer de werkzaamheden aan de entree en de raadszaal zien. Vergaderingen en bijvoorbeeld trouwerijen moeten van buitenaf beter zichtbaar worden door grote ramen. Ook laat de wethouder op het dak weten dat het nu nog aanwezige grind vervangen gaat worden door een sedumdak en zonnepanelen.

Verder is er op de website een toelichting te zien van architect Rodi van der Horst. Volgens hem wordt er bij de nieuwbouw veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Belangrijk punt in het vernieuwde gemeentehuis wordt het atrium: "Transparant en open", aldus Van der Horst.

De digitale rondleiding is hier te bekijken.

Werk op schema en binnen budget
Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden op schema liggen. Volgend jaar maart zouden de ambtenaren van Dronten weer terug moeten kunnen naar het gebouw aan het Meerpaalplein. Wel werden er enkele tegenvallers gemeld zoals het aantreffen van meer asbest dan gedacht. Het college van Dronten verwacht nog steeds binnen het oorspronkelijke budget van 20,6 miljoen euro te blijven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel