Bootje met twee jonge hengelaars zinkt, jongens ongedeerd

URK • Vr 3 juli 2020 | 16:52 • Vrijdag 3 juli 2020 | 16:52

Twee jonge hengelaars zijn vrijdagmiddag op het IJsselmeer bij Urk verrast door een golf die over hun bootje sloeg. Het vaartuig liep vol water en zonk bij de Zuidermeerdijk, net buiten de haven.

De jongens die volgens Jan van Veen van KNRM Urk rond de 15 jaar oud waren, wisten zelf aan de kant te komen. Ze zijn door de reddingmaatschappij meegenomen naar het boothuis en kregen daar een warmtedeken omgeslagen. Ook werden hun ouders geïnformeerd.

Geen reddingsvesten
De jongens droegen geen reddingsvest terwijl ze aan het vissen waren. En dat is de KNRM al lange tijd een doorn in het oog. De KNRM ziet jonge, maar ook oudere mensen, zonder bescherming de haven uit varen.

De redders roepen op te allen tijde een reddingsvest te dragen. Jan van Veen: "De jongens hadden nu geluk dat ze al vlakbij de kant waren, maar als ze een stuk uit de kust hadden gevaren had het heel anders af kunnen lopen." Volgens de KNRM-opvarende waaide het vrijdagmiddag langs het IJsselmeer verrassend hard en zorgde dat ervoor dat de twee jongens in de problemen kwamen.

Aantal alarmeringen neemt toe
De KNRM merkt dat het aantal alarmeringen de laatste weken toeneemt. Afgelopen weekend moesten de Urker reddingboten vier keer in actie komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel