Flevosap gaat samenwerken om verder te groeien

BIDDINGHUIZEN • Vr 3 juli 2020 | 19:04 • Vrijdag 3 juli 2020 | 19:04

Flevosap in Biddinghuizen is gaan samenwerken met Green Organics uit Dronten. Dat doet het bedrijf om aan de toenemende vraag naar biologische sappen te kunnen voldoen. "De verkrijgbaarheid van voldoende biologisch fruit is vaak een uitdaging. En juist op het terrein van beschikbaarheid van biologische groenten en fruit kent Green Organics de Europese markt door en door", vertelt Wyno Vermeulen van Flevosap.

Het bedrijf heeft een moeilijke periode achter de rug. De twee eigenaren, broers van elkaar, kregen ruzie. Daarna werd Flevosap, na tussenkomst van de ondernemingskamer, verkocht aan één van de broers.

Flevosap startte lang geleden met de productie van honderd procent natuurlijk sap van appels uit de provincie. Later werd het assortiment uitgebreid met sappen van andere fruitsoorten. "Er gaan beslist nog meer smaken op de markt komen", aldus Vermeulen. Het bedrijf produceert zo'n zes miljoen liter sap per jaar en is te koop in verschillende supermarkten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel