'Daklozenprobleem in Hospitaalgarage niet makkelijk op te lossen'

ALMERE • Ma 6 juli 2020 | 15:37 • Maandag 6 juli 2020 | 15:37

Het daklozenprobleem in de Hospitaalgarage in Almere Stad is niet eenvoudig op te lossen. Dat zegt Dick Guitoneau, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van het appartementencomplex boven die garage in Almere Stad. "Het is ons duidelijk dat het probleem veel complexer is dan wij vermoedden. Je kunt mensen niet zomaar verwijderen of wegsturen. Alleen in het openbaar slapen is niet toegestaan en dan kunnen ze iemand oppakken. Maar die is na een paar uur ook zo weer vrij en dan begint het weer van voor af aan."

In mei deed de vereniging haar beklag bij Omroep Flevoland over de slapende, etende, plassende en poepende daklozen in de garage. Daarover trekken ze al jaren aan de bel bij de gemeente maar die heeft het probleem nooit op kunnen lossen. Na de uitzending zijn er meerdere vergaderingen geweest met alle betrokken instanties.

Samen met de GGD, het Leger des Heils, opsporingsambtenaren, de politie en de gemeente wordt hard gewerkt aan een oplossing. "Het is niet gemakkelijk uit te leggen aan een deel van de bewoners dat we nog steeds bezig zijn met het vinden van een oplossing. Hoewel de overlast minder wordt, slapen nog steeds daklozen in de garage. Wij als bestuur begrijpen inmiddels hoe moeilijk het probleem is. Maar we voelen ons nu wel serieus genomen nu we zien en weten hoe alle betrokken instanties werken aan een oplossing. En ik ben ervan overtuigd dat het uiteindelijk wordt opgelost", aldus Guitoneau.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel