Zwemmers wijken uit naar Dronten en Nijkerk

ZEEWOLDE • Ma 6 juli 2020 | 13:34 • Maandag 6 juli 2020 | 13:34

De gebruikers van het zwembad van sportcomplex het Baken in Zeewolde kunnen tijdelijk terecht in zwembaden in Dronten en Nijkerk. Dat heeft de gemeente maandag bekendgemaakt. Er zijn nog gesprekken met zwembad de Koploper in Lelystad. Het huidige bad in Zeewolde gaat eind augustus dicht en wordt dan gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.

Om naar de omliggende gemeenten te gaan, moeten betrokkenen zelf het vervoer regelen. Ook moeten ze zelf de reiskosten betalen. Die worden niet door de gemeente Zeewolde vergoed. Wethouder Ewout Suithoff: "Wij gaan uit van zelfredzaamheid van onze inwoners".

Tot eind augustus gaan in iedere geval de zwemlessen nog door in het huidige zwembad. Ook wil de gemeente zo'n 120 kinderen laten afzwemmen, voordat het bad definitief op slot gaat.

De huidige sporthal van Het Baken blijft tot mei volgend jaar open. Zo kunnen verschillende sportverenigingen en de scholen doorgaan met hun sportactiviteiten. Na 1 mei gaan de sportverenigingen naar andere sporthallen. De scholen gaan naar Sportpark De Horst.

De bedoeling is dat uiteindelijk het hele complex tegen de vlakte gaat om plaats te maken voor nieuwbouw. De totale kosten bedragen ruim 15 miljoen euro. Het nieuwe complex is naar verwachting over twee jaar klaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel