Huurprijs voor nieuwe huurders iets gedaald

FLEVOLAND • Di 7 juli 2020 | 9:27 • Dinsdag 7 juli 2020 | 9:27

Nieuwe huurders in de vrije sector betalen op dit moment in Flevoland minder per vierkante meter voor een huurwoning in de vrije sector dan een jaar geleden. Dat meldt woningplatform Pararius. Landelijk is er juist sprake van een stijging.

Wie nu in de provincie een woning huurt, betaalt 13,42 euro per vierkante meter. Dat is 1,3 procent minder dan vorig jaar. Flevoland is daarmee relatief goedkoop, wan de gemiddelde prijs per vierkante is in Nederland 16,70 euro. Dat is 2,4 procent meer dan een jaar geleden.

Stijging in het noorden
Ook in Noord-Holland en Zeeland zijn de huurprijzen gezakt. In de noordelijke provincies Groningen en Friesland steeg de gemiddelde huurprijs juist flink, met respectievelijk zes en vijf procent.

Uit de cijfers van Pararius blijkt ook dat voor het eerst in lange tijd de gemiddelde huurprijzen in Amsterdam, Den Haag en Eindhoven zijn gezakt. Toch blijft de gemiddelde vierkantemeterprijs in de hoofdstad met 23 euro de hoogste van het land.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel