Werkstraf voor timmerman die drugsbende hielp

ALMERE • Di 7 juli 2020 | 10:28 • Dinsdag 7 juli 2020 | 10:28

Een 42-jarige timmerman uit Almere heeft in hoger beroep een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van acht maanden gekregen. De man maakte in 2014 op verzoek van een drugsbende een meubel met geheime opbergvakjes waarmee xtc-pillen naar Australië zouden worden gesmokkeld.

De Almeerder werd in 2016 door de rechtbank veroordeeld tot een jaar celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk. Dat was mede omdat er in het plafond van de werkplaats van de man in Zeewolde 10.000 xtc-pillen werden gevonden. Hij ging tegen die straf in beroep.

De timmerman zei dat hij geldproblemen had en daarom op het verzoek van de bende was ingegaan. Nu de zaak zo lang geleden is, de man zijn schulden heeft afbetaald en na dit voorval niet meer met justitie in aanraking is geweest, heeft het hof de onvoorwaardelijke celstraf laten vallen. De straf die nu is opgelegd, komt overeen met de eis van de openbaar aanklager.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel