Steeds meer moeite met anderhalve meter afstand

FLEVOLAND • Do 9 juli 2020 | 11:57 • Donderdag 9 juli 2020 | 11:57

Steeds meer Flevolanders hebben er moeite mee om anderhalve meter afstand te bewaren. Dat blijkt uit het vierde gedragsonderzoek van de GGD Flevoland in samenwerking met het RIVM.

Bij de eerste meting in april hield 73% van de ondervraagden nog voldoende afstand. Bij de vierde meting eind vorige maand was dit gedaald tot 61%. De moeilijkste momenten zijn bij het boodschappen doen (44%), het buitenshuis werken (46%) en bij het samenzijn in een groep van meer dan vier mensen (51%).

Bijna driekwart (73%) van de bevraagden geeft aan zich te zullen laten testen bij klachten, 8% doet dat niet en 19% weet het nog niet. Hoe ouder mensen zijn, hoe meer ze geneigd zijn zich te laten testen

Vakantie
In het onderzoek is ook gevraagd naar de vakantieplannen van Flevolanders. Vier van de tien bevraagden zijn niet van plan om deze zomer op vakantie te gaan. Bijna een derde gaat weg in eigen land en bijna één op de vijf verblijft ergens in Europa. Vrijwel niemand zegt buiten Europa op vakantie te gaan.

De vierde vragenlijst van het onderzoek is ingevuld door 2.356 Flevolanders.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel