Man (82) verdacht van ontucht met kinderen

LELYSTAD • Vr 10 juli 2020 | 10:18 • Vrijdag 10 juli 2020 | 10:18

Het Openbaar Ministerie verdenkt een 82-jarige man uit Lelystad van ontucht met twee minderjarige familieleden. De meisjes waren rond de 7 en 9 jaar oud toen de seksuele handelingen zouden zijn begonnen. Dat bleek vrijdag tijdens een zitting in de rechtbank in Lelystad.

De verdachte zou bij een van de twee meisjes seksueel zijn binnengedrongen. De ontucht had volgens het OM vermoedelijk plaats tussen januari 2013 en januari 2016 in Lelystad. Over de achtergrond van de feiten en of de man de opa is van de meisjes, is op de zitting niets gezegd.

De zaak zou in maart al inhoudelijk zijn behandeld, maar door fouten en de coronacrisis is dat vooralsnog uitgesteld tot september. Zo bleek het verhoor van een van de twee slachtoffers door een technisch mankement niet te zijn opgenomen. Ook was een deskundige langdurig ziek, wat opnieuw tot vertraging leidde. Op het seksueel binnendringen bij een minderjarige staan jarenlange celstraffen. De 82-jarige verdachte was vrijdag niet aanwezig op de zitting. Op 9 september gaat de zaak verder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel