OM: celstraf voor drugslab in woonwijk Dronten

DRONTEN • Vr 10 juli 2020 | 13:57 • Vrijdag 10 juli 2020 | 13:57

Het Openbaar Ministerie heeft dertig maanden cel geëist, waarvan tien maanden voorwaardelijk, tegen een 30-jarige inwoner uit Dronten. In zijn woning werd volgens de officier van justitie een drugslab gevonden.

Agenten die op 2 september vorig jaar op een melding over een verwarde persoon afkwamen, vonden in de woning in Dronten dampende bollen. Op een andere plek in het huis stonden chemicaliën. De politie constateerde dat hier sprake was van spullen om synthetische drugs mee te maken. Volgens de officier van justitie blijkt ook uit berichten en foto's op de telefoon van de verdachte dat hij zich bezig hield met de productie van crystal meth. Ook is er een masker gevonden met aan de binnenzijde dna van de bewoners.

Ongewenst
Drugslaboratoria zijn vanwege ontploffingsgevaar zeer ongewenst in woonwijken. De locatie van de woning maakte het OM niet bekend, wel dat deze zich middenin een woonwijk bevond. De man woont er inmiddels niet meer. Hij zat anderhalve maand in voorarrest en de officier wil dat hij, direct na het uitspreken van het vonnis, terug de cel in gaat.

Volgens de advocaat van de Drontenaar is er geen bewijs dat de man drugs produceerde. De verdachte zelf zei alleen dat hij spullen opsloeg voor anderen. Wel wist hij het dat om spullen voor de productie van drugs ging.

Het vonnis volgt op 24 juli.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel