Ministerraad akkoord met benoeming Adema

LELYSTAD • Vr 10 juli 2020 | 19:57 • Vrijdag 10 juli 2020 | 19:57

De ministerraad stemde vrijdagmiddag in met het voorstel van minister Ollongren om Ina Adema te benoemen tot commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant. Daarmee is het vertrek van de burgemeester van Lelystad definitief. Adema wordt de opvolger van Wim van de Donk. De benoeming gaat in op 1 oktober.

Dat Ina Adema voor deze functie zou worden voorgedragen werd vorige week vrijdag bekend. Als reactie daarop liet de burgemeester weten met veel plezier in Lelystad te werken, maar dat deze functie voor haar een droombaan is.

Voor haar komst naar Lelystad was Adema van maart 2009 tot september 2016 burgemeester in Veghel. Ze heeft altijd aangegeven een sterke band met Brabant te hebben. De installatie van Ina Adema als burgemeester van Lelystad was in september 2016. Als ze aantreedt in haar nieuwe functie, is ze net vier jaar burgemeester van Lelystad geweest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel