Ondanks gebroken heup geen spijt van actie tegen spandoek

ALMERE • Ma 13 juli 2020 | 15:38 • Maandag 13 juli 2020 | 15:38

Even was de 83-jarige Jan Groot uit Almere landelijk nieuws. Hij brak zijn heup bij een demonstratie in zijn straat op 15 mei. Mensen van buiten Almere protesteerden tegen de gebedsoproep van de Abu Bakr moskee in Staatsliedenwijk. Jan was boos en wilde hun spandoek met de leus 'geen moskee in onze straat' weghalen. Dat leidde tot duwen en trekken en een valpartij, met als gevolg de gebroken heup.

"Ik ben overstelpt met reacties uit binnen- en buitenland. Kaarten, bloemen, gedichten en zelfs eten. Allemaal van mensen die blij waren dat ik voor hen opkwam. Dat heeft me heel erg ontroerd", zegt Groot met tranen in zijn ogen. "Ik vind dat hier mensen worden gediscrimineerd om hun geloof en hun kleur. Ik hoop dat ik eraan heb bijgedragen dat het wat minder wordt."

Jan zal niet snel de kans krijgen om nog eens zo'n actie uit te voeren. "Mensen van de moskee zeggen dat ze me meteen naar huis brengen als er weer zo'n actie is. Maar ik heb mijn punt ook wel gemaakt dus het is wel goed zo. Ik heb geen spijt. En een aanklacht dien ik ook niet in. Ik wil ze geen extra podium bieden", aldus Groot.

De verwachting van de artsen is dat hij nog tweeënhalve maand moet revalideren voordat hij helemaal genezen zal zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel