Urkse in Brussel: "Sinds zaterdag mondkapjes verplicht"

URK • Ma 13 juli 2020 | 11:03 • Maandag 13 juli 2020 | 11:03

In België zijn sinds afgelopen weekend mondkapjes verplicht in winkels, winkelcentra en openbare gebouwen. "Eerst was het dragen van een mondkapje op vrijwillige basis. Ik weet niet of het nu een averechts effect gaat hebben. Nu durft iedereen weer naar buiten." Dat zegt de Urkse Johanna Kramer, die met haar gezin in een dorp net buiten Brussel in België woont.

"Het aantal coronabesmettingen in België heeft een lichte stijging van ongeveer 2%, naar 90 personen per dag", aldus Kramer.

Kramer werkt in Brussel, als assistent van Europarlementariër Peter van Dalen van de ChristenUnie. Op dit moment is ze met zwangerschapsverlof. Eind augustus, na het zomerreces, hervat ze haar werk.
Kramer: "Het is nog de vraag of dat op kantoor of thuis is. Collega's werken nu standaard thuis. Waarschijnlijk is in september ook de visserijcommissie [waar Van Dalen in zit, red.] thuis en ook de stemmingen zijn vanuit huis. Er is wel een reëel gevaar dat er een tweede of derde coronagolf komt. Dus ik snap wel dat die maatregelen genomen worden."

Ken je een Flevolander in het buitenland? Of kom je zelf uit Flevoland en verblijf je nu in het buitenland? Dan komen we graag in contact. Mailen kan naar rtv@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel