Rolstoelschommel opengebroken en gesaboteerd

URK • Ma 13 juli 2020 | 13:46 • Maandag 13 juli 2020 | 13:46

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) doet onderzoek naar een ongeluk met een rolstoelschommel op Urk. Een 8-jarige jongen brak begin deze maand een been, nadat hij bekneld was geraakt in de speciale schommel die in het Wilhelminapark staat.

Volgens de gemeente is na het ongeval gebleken dat het slot van de schommel was opengebroken. Ook was er een aantal bouten uit de constructie verwijderd. Onderzoek moet uitwijzen of dit een rol heeft gespeeld bij het ongeval. De NVWA kan niet zeggen hoe lang dat gaat duren. Tot er meer duidelijkheid is, blijft de schommel buiten gebruik. De gemeente heeft er hekken omheen gezet.

De schommel staat op slot, omdat hij uitsluitend bedoeld is voor kinderen met een beperking. Ouders die er gebruik van mogen maken, beschikken over een sleutel.

De rolstoelschommel was in 2016 na vandalisme ook al een tijdlang buiten werking. Het speeltoestel kon in 2015 in het Wilhelminapark worden geplaatst, dankzij een geldinzamelingsactie en een donatie van de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel