Kruispunt met Hogering gaat zeven maanden dicht

ALMERE • Ma 13 juli 2020 | 21:51 • Maandag 13 juli 2020 | 21:51

De kruising van de Hollandse Dreef met de Hogering in Almere Muziekwijk gaat vanaf 27 juli minimaal zeven maanden dicht. Het kruispunt wordt afgesloten omdat de ringweg op die plek verbreed wordt. De Botterweg richting Almere Poort is al afgesloten. Het doorgaande verkeer op de Hogering ondervindt geen last van de werkzaamheden.

De werkzaamheden beginnen met het neerzetten van zware zandzakken. Ze komen langs het asfalt van de huidige Hogering en moeten de grond eronder hard maken. Zo verzakken straks de nieuwe rijbanen niet die daar aangelegd worden. De zandzakken moeten minimaal zeven maanden op hun plek liggen.

De kruising met de Hoollandse Dreef is één van de drukste van de Hogering. Bewoners van de Muziekwijk, Literatuurwijk, Stedenwijk en Almere Poort komen er langs. Dit leidt zeker tijdens de spitsuren tot lange wachttijden bij de verkeerslichten. Ook gebeuren veel ongelukken op die plek.

De kruising wordt ongelijkvloers gemaakt voor extra doorstroming en om de veiligheid te verhogen. De verkeerslichten verdwijnen. Dit geldt ook voor het deel waar de Hogering kruist met de Herman Gorterweg in Literatuurwijk.


Omleiding
Via de Stedendreef en de Muziekdreef is het nog steeds mogelijk om de Hogering te bereiken. Ter hoogte van de Noorderplassen kunnen bestuurders richting Almere Buiten rijden. Wie naar de snelweg wil, kan via de Hollandsedreef en de Havendreef rijden.

De kans bestaat dat mensen via de Muziekwijk de Hogering proberen te bereiken. Het wordt dan drukker in de woonwijk. Om meer overlast te voorkomen voor de Muziekwijkers is het voor vrachtwagens verboden om via de Jacques Brelweg, Youri Egorovweg en Beatlesweg te rijden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel