GGD: Aantal coronatesten neemt toe, positieve uitslagen steeds zeldzamer

FLEVOLAND • Di 14 juli 2020 | 13:49 • Dinsdag 14 juli 2020 | 13:49

Steeds meer mensen laten zich in Flevoland testen op corona, maar steeds minder testuitslagen wijzen op een besmetting. Dat blijkt uit de laatste cijfers van GGD Flevoland.

Tussen 29 juni en 12 juli lieten 3.716 mensen zich in Flevoland testen op het coronavirus. Slechts vier van hen testten positief. Het percentage ligt daarmee in die periode op 0,1 procent. Over de hele maand juni was dit nog 0,7 procent: 41 personen.

Meeste positieve testen in april en mei
In april en mei konden in eerste instantie alleen zorgmedewerkers zich laten testen. Onderwijzers, handhavers en kinderopvangmedewerkers konden dat vanaf een latere datum ook doen. In die twee maanden werden in de teststraat in Lelystad 1.285 testen uitgevoerd. Het percentage positieve uitslagen lag toen nog veel hoger dan nu, op ongeveer zeventien procent.

Ook inwoners van andere provincies laten zich testen
GGD Flevoland benadrukt dat ook inwoners van Friesland en Overijssel in onze provincie getest worden, met name in de nieuwe teststraat in Emmeloord. Deze is sinds 29 juni in gebruik. Bijna 40 procent van de mensen die daar getest zijn, wonen in een andere provincie.

Er wordt meer en meer getest
Door het openen van de derde teststraat in Emmeloord is de provinciale testcapaciteit flink uitgebreid. Ten opzichte van de maand juni zijn in juli ongeveer 33 procent meer testen uitgevoerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel