Buurtbewoners woedend op bloembakkendief

ALMERE • Di 14 juli 2020 | 23:54 • Dinsdag 14 juli 2020 | 23:54

Boos zijn ze, bewoners van de Jan van Eyckstraat in Almere. Net nu ze de buurt gezellig proberen te maken door samen bloembakken te plaatsen, worden die gestolen. Maar de diefstal is met een beveiligingscamera vastgelegd. Met een bord in de wijk wordt dat de dief duidelijk gemaakt. En buurtbewoners dreigen onder meer het kenteken van de auto van de man te delen op Facebook als de man zich niet meldt.

De twee bloembakken zijn in de nacht van maandag op dinsdag leeggegooid en meegenomen."Hoe haal je zoiets in je hoofd", zegt een buurvrouw.

"Mijn overbuurvrouw had de potten eigenlijk bij het grofvuil gezet. Maar de gemeente wou ze niet meenemen. We besloten ze een tweede leven te geven om de buurt een beetje op te fleuren", zegt buurtbewoner Michiel Roest. Hij heeft niet gezien wie de potten heeft gestolen maar zijn beveiligingscamera’s op het huis, hebben de diefstal wel gefilmd.

"Hij heeft zich misschien een beetje vergist maar hij staat op de kijkert." Op de beelden is te zien hoe een auto vlak bij een bloempot stopt. Er stapt een man uit die de potten leeggooit en in de achterbak zet. Daarna rijdt hij snel weg. Waarschijnlijk was er niet voldoende ruimte voor twee bloempotten, want kort daarop komt dezelfde auto terug en de bestuurder herhaalt de verdwijntruc.

Reactie van man die bloembakken meenam
Inmiddels heeft de persoon die de bakken meegenomen heeft zich gemeld bij Omroep Flevoland. Hij zegt dat de plantenbakken in de weg stonden en dat hij niet van plan is om ze terug te zetten.

Met een bord probeert de buurt te zorgen dat de dief zich meldt

Herkenbaar op Facebook
Het gaat de boze buurtbewoners niet eens om de waarde van de potten want ze waren niet nieuw. Het gaat hen om het idee. Ze zijn woest dat ze gestolen zijn. Roest: "De dief heeft 24 uur te tijd om de potten terug te brengen anders zet ik hem herkenbaar met kenteken en al op Facebook."

Update 17 juli: Buurtbewoner Michiel Roest laat weten dat hij aangifte van de diefstal gaat doen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel