Zoektocht naar vermist Duits meisje gestaakt

URK • Wo 15 juli 2020 | 18:02 • Woensdag 15 juli 2020 | 18:02

De reddingsdiensten staken hun zoektocht naar het vermiste meisje uit Duitsland dat voor de kust van Ameland is verdwenen. Een uiterste zoekpoging woensdag met het dregteam SOAD uit Urk heeft niets opgeleverd. "Dit betekent dat het gehele zoekgebied in de zee nu ruim is doorzocht", aldus de politie.

In zee wordt door reddingsdiensten niet meer actief gezocht. Wel houden de politie, gemeente en een noodhulpteam verscherpt toezicht rond de kustlijnen.

Bij Ameland is dagenlang langs de kust gezocht naar het 14-jarige meisje. Ze raakte zaterdagavond vermist toen ze met haar vader en zus in de problemen was gekomen in zee. De vader en zijn andere dochter konden aan de kant komen, maar het 14-jarige meisje werd niet meer gezien.

Zondag gaven hulpdiensten de hoop op dat het meisje nog levend teruggevonden kon worden. De zoektocht richtte zich sindsdien op het vinden van haar lichaam. De SOAD zocht afgelopen zondag ook mee en maandag en dinsdag sloten Urker garnalenvissers zich aan bij de zoekactie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel