Ravage op Urk: automobilist ramt geparkeerde auto's

URK • Do 16 juli 2020 | 11:56 • Donderdag 16 juli 2020 | 11:56

Een 22-jarige automobilist uit Urk heeft woensdagavond een ravage aangericht op de Lacon op Urk. Hij reed op een aantal geparkeerde auto's in.

Dat gebeurde rond 23:30 uur. In totaal raakten vijf auto's zwaar beschadigd. Vier daarvan stonden geparkeerd langs de straat of op de oprit van woningen. Ook de auto van de veroorzaker zelf liep zware schade op.

Veel bewoners werden wakker van een harde klap en gingen de straat op om te kijken wat er aan de hand was.

Beide inzittenden naar het ziekenhuis
De bestuurder is bij de klap gewond geraakt aan het hoofd en naar het ziekenhuis gebracht. Een 28-jarige Urker die ook in de auto zat raakte volgens de politie eveneens gewond. In eerste instantie werd hij niet met een ambulance meegenomen, maar later is hij alsnog naar het ziekenhuis gegaan. Volgens omwonenden droegen de inzittenden mogelijk geen autogordels.

Volgens de buurtbewoners verliep de nasleep van het ongeluk erg rommelig. In eerste instantie werd gedacht dat er ook iemand bekneld zat onder de auto, maar dat was niet het geval. Het bleek te gaan om een vest dat uit de auto van de veroorzakers was geslingerd.

Mogelijk alcohol in het spel, bloedtest moet dat uitwijzen
Volgens de omwonenden waren de inzittenden mogelijk onder de invloed van alcohol. Een bloedtest moet volgens de politie uitwijzen of de bestuurder inderdaad onder invloed was. Er is vooralsnog niemand aangehouden.

Volgens een buurtbewoner leek het er op dat bekenden van de inzittenden één van hen van de plek van het ongeluk weg probeerden te halen. Ambulancepersoneel en politie zouden dit voorkomen hebben.

De ravage opruimen duurde een tijd. Vier auto's waren zo beschadigd dat ze door een berger moesten worden afgesleept.

Glas opvegen en de verzekering afwachten
Zo'n tien uur na het ongeluk veegt één van de gedupeerden het glas van haar oprit. Ze heeft contact opgenomen met de verzekeringsmaatschappij, maar haar auto staat nog bij de berger in Emmeloord. Daardoor is nog niet duidelijk of haar auto total loss is. Voor de getroffen autobezitters is het daarom nog vooral een kwestie van afwachten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel