Oud-Almeerse op Bonaire: "Eén van de minst vervelende plekken om te zijn tijdens corona"

ALMERE • Do 16 juli 2020 | 10:03 • Donderdag 16 juli 2020 | 10:03

Aan het begin van de coronacrisis had Bonaire te maken met twee coronabesmettingen en afgelopen weken zijn er twee gevallen bij gekomen. Dat waren bewoners van het eiland die terug kwamen uit het buitenland. "Zij zitten nu in quarantaine. Het is hier heel rustig geweest. Eigenlijk hebben we er weinig van gemerkt." Dat zegt oud-Almeerse Marit Severijnse vanuit Bonaire. Ze woont en werkt daar sinds een half jaar. "Bonaire is één van de minst vervelende plekken om te zijn tijdens corona."

Mondkapjes zijn op het eiland niet verplicht. "Je ziet af en toe mensen die ze dragen, maar de regels worden volgens mij niet meer serieus genomen", zegt Severijnse. "Op terrassen en in de horeca houden ze zich niet echt meer aan de regels. Alleen bij officiële instellingen, zoals bij de bank, zie je nog stickers op de vloer."

Caribisch Netwerk
Severijnse werkt als journalist voor het Caribisch Netwerk, een website met nieuws van de Antillen. Zij verzorgt daarvoor het nieuws vanaf Bonaire. "In het begin moesten we verplicht thuis werken. Dat hoeft niet meer. Maar inmiddels ben ik het wel gewend", vertelt Severijnse.

Nog weinig toeristen
Nu de zomervakantie in Nederland begonnen is, zou ook het aantal toeristen aan kunnen trekken op het eiland. "Aan het begin van deze maand zijn de eerste vliegtuigen gekomen, maar ik heb zelf nog niet echt toeristen gezien. Het is nu een stuk rustiger. Dat is wel een probleem voor ondernemers. Bijvoorbeeld duikscholen die het lastig hebben. Ze kunnen alleen maar afwachten", verklaart Severijnse.

Zolang het leuk is
Hoelang de journaliste nog op Bonaire blijft, weet ze niet. "Zolang het leuk is, ben ik er nog", zegt Severijnse lachend.

Ken je een Flevolander in het buitenland? Of kom je zelf uit Flevoland en verblijf je nu in het buitenland? Dan komen we graag in contact. Mailen kan naar rtv@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel