Almeerders de cel in voor drugslab in Groningen

ALMERE • Do 23 juli 2020 | 14:48 • Donderdag 23 juli 2020 | 14:48

Twee mannen van 34 en 37 jaar uit Almere hebben een gevangenisstraf van 2,5 jaar gekregen voor het runnen van een drugslab in het Groningse Vriescheloo. De straf is hetzelfde als de eis van het Openbaar Ministerie. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De Almeerders produceerden op grote schaal amfetamine in een boerderij. Alleen de oudste man bekende aan de rechter zijn aandeel, de jongste vertelde dat hij niets met het laboratorium te maken had. Dat verhaal vond de rechter niet geloofwaardig.

Boerderij omgebouwd tot drugslab
Er werd volgens de rechter op grote schaal drugs geproduceerd. Drugs die schadelijk zijn voor de gezondheid van de mens. Daarmee hebben beide mannen actief bijgedragen aan het veroorzaken van een groot maatschappelijk probleem.

De boerderij werd in juli 2019 gekocht en vrijwel direct omgebouwd tot een drugslab. Het drugslaboratorium werd in november vorig jaar ontdekt. Dit gebeurde na een anonieme tip. De beide mannen uit Almere waren in de woning aanwezig toen een arrestatieteam het pand binnenviel.

De 34-jarige liep nog in een proeftijd van een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. Die straf kreeg hij voor een vergelijkbaar feit. Dat half jaar wordt nu bij de nieuwe straf opgeteld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel