Zes reacties op plan voor bouw datacenter

ZEEWOLDE • Do 23 juli 2020 | 21:58 • Donderdag 23 juli 2020 | 21:58

Bij de gemeente Zeewolde zijn de afgelopen weken zes* zienswijzen binnengekomen op het plan om een groot datacenter te bouwen bij het dorp. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente. Ook zijn er elf inspraakreacties op het voorontwerp van het bestemmingsplan.

Het datacenter moet verrijzen op 166 hectare van bedrijventerrein Trekkersveld, langs de Gooiseweg. Het moeten vijf grote hallen worden vol met met computerservers. Het is nog onduidelijk om welk bedrijf het gaat, alleen dat het uit de Verenigde Staten komt. Volgens wethouder Egge Jan de Jonge is het bedrijf een betrouwbare partner en is er inmiddels een intentie-overeenkomst.

Het bedrijf voert nu gesprekken met de agrariërs in het gebied. Vier boerderijen moeten worden uitgekocht om plaats te maken voor het datacenter. Ook moet de gemeente Zeewolde het bestemmingsplan nog in orde maken. Als het datacenter er eenmaal staat biedt het volgens de gemeente werkgelegenheid aan 500 mensen.

* De gemeente Zeewolde gaf in eerste instantie aan dat er zestien zienswijzen zijn binnengekomen. Vrijdag liet een woordvoerder echter weten dat er een (tik)fout is gemaakt en dat het om zes zienswijzen gaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel