Piloten horen muziek over radio: zendmast opgespoord en ontmanteld

LELYSTAD • Vr 24 juli 2020 | 17:17 • Vrijdag 24 juli 2020 | 17:17

De politie Noord-Nederland heeft donderdagavond de zender van een radio-piraat in Fluitenberg uit de lucht gehaald. De zender stoorde het radioverkeer van Lelystad Airport en waarschijnlijk de mobiele communicatie van hulpverleningsdiensten. Dat meldt RTV Drenthe.

Een politiewoordvoerder vertelt tegen de regionale omroep waarom de zender gevaarlijk was. "De piloten van vliegtuigen die aan kwamen vliegen richting Lelystad, hoorden muziek over hun oren in plaats van de verkeersleiding. Hierdoor was communicatie moeilijk." De politie heeft niemand aangehouden.

"Ook het C2000-netwerk is vermoedelijk hierdoor gehinderd. Dat heeft gevolgen voor de communicatie tussen hulpverleningsdiensten, en uiteindelijk ook gevolgen voor burgers die onze hulp nodig hebben", vertelt de woordvoerder verder.

De zender werd gevonden met een politiehelikopter. Onderaan de zendmast stond een laptop met zendapparatuur. Die is in beslag genomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel