Nog niets gedaan om pand Wisselweg af te sluiten

ALMERE • Za 25 juli 2020 | 14:25 • Zaterdag 25 juli 2020 | 14:25

Tot nu toe is nog niets gedaan om het vervallen pand aan de Wisselweg in Almere Stad af te sluiten. De gemeente zei vrijdag dat het voormalige kantoorpand per direct afgesloten moest worden, omdat het gevaarlijk is. De voordeur ontbreekt, waardoor iedereen zomaar naar binnen kan lopen.

Daklozen, drugsverslaafden en jongeren hangen rond in het gebouw. De ruiten zijn ingeslagen, overal ligt glas en andere troep. Relingen bij trappen ontbreken en er zitten grote gaten in de vloeren. Dat kan zorgen voor levensgevaarlijke situaties.

Er werd ingegrepen door de gemeente na het zien van een reportage van Omroep Flevoland. Volgens een woordvoerder is vrijdag de gemeentelijke projectleider gebeld en is dringend verzocht het vervallen kantoor dezelfde dag nog dicht te maken. Dat is dus niet gebeurd.

Niet bereikbaar
Ook is een verzoek uitgezet bij de eigenaar van het gevaarlijke gebouw: Van der Valk Investments BV. Die is in eerste instantie verantwoordelijk voor het pand. De partij is voor Omroep Flevoland niet bereikbaar voor commentaar. Telefoontjes worden niet opgenomen en de site is uit de lucht.

De gemeente is nog niet van plan om het pand zelf te sluiten in verband met het gevaar voor de openbare orde. Ook is er nog geen dwangmiddel ingezet om de eigenaar onder druk te zetten het vervallen pand met spoed af te sluiten.

Maandag alsnog
Komende maandag gaat de eigenaar alsnog aan de slag om te voorkomen dat er nog mensen naar binnen kunnen. Zo zouden zich geen onveilige situaties meer voor moeten kunnen doen, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel