St Jansdal past mondkapjesbeleid aan na kritiek

LELYSTAD • Di 28 juli 2020 | 11:03 • Dinsdag 28 juli 2020 | 11:03

Het St Jansdal ziekenhuis in Lelystad en Harderwijk zal patiënten en bezoekers die geen corona-klachten hebben maar wel een eigen mondkapje willen dragen, niet meer de toegang weigeren. Dat heeft het ziekenhuis besloten na een reeks klachten.

"We erkennen dat ons beleid in de afgelopen periode voor verwarring heeft gezorgd. Het is ook niet altijd goed gegaan", laat St Jansdal weten. Mensen die geen corona-klachten hadden maar die toch een mondkapje wilden dragen, moesten het gebouw weer uit.

Het mondkapjesbeleid is nu aangepast. Patiënten en bezoekers die corona-klachten hebben, zoals koorts, hoesten of een loopneus, moeten verplicht een mondkapje van het ziekenhuis dragen. Wie klachtenvrij is, mag nu een eigen mondkapje dragen. "Steeds meer mensen kiezen ervoor om een mondkapje te dragen. St Jansdal wil daar rekening mee houden", laat het ziekenhuis weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel