Buiten bidden voor het Offerfeest

ALMERE • Vr 31 juli 2020 | 10:26 • Vrijdag 31 juli 2020 | 10:26

Het was vrijdagochtend niet alleen druk in de moskee met biddende mensen, maar ook daarbuiten. Op het pleintje naast de Abou Bakr-moskee in Almere Stad werd gebeden om het Offerfeest te vieren.

Dat was zo met de gemeente afgesproken om met inachtneming van anderhalve meter afstand het Offerfeest te kunnen vieren.

Om 7.30 uur waren in de Abu Bakr-moskee 200 mensen aanwezig. Buiten rondom de moskee waren zo'n 150 mensen aan het bidden. "Het was passen en meten", aldus secretaris Miloud Draoui. Er worden wel vaker activiteiten buiten op het plein gehouden, maar de corona maakte het noodzakelijk om de dienst van vandaag in elk geval deels buiten te houden. Het moskeebestuur heeft heel even overwogen om de viering dit jaar niet door te laten gaan, maar na overleg met de gemeente over een aangepaste dienst was afgelasten niet nodig.

Met het Offerfeest vieren moslims dat de profeet Ibraim zijn zoon Ismail niet heeft hoeven te offeren, maar hiervoor een dier mocht gebruiken. Daar komt de traditie vandaan om een lam of schaap te laten slachten. Volgens Draoui gebeurt dat ook dit weekeinde weer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel