Start bouw nieuwe brug Urkervaart komt in zicht

URK • Vr 31 juli 2020 | 16:46 • Vrijdag 31 juli 2020 | 16:46

Een historisch moment voor Urk. Zo noemde wethouder Gerrit Post de onthulling vrijdag van het bord dat de bouw aankondigt van de derde brug over de Urkervaart. Ter hoogte van buurthuis 'De Rots' langs de Urkerweg start medio 2021 de bouw van de Michiel de Ruyterbrug.

De nog te bouwen brug vormt de spil tussen de nog te bouwen Zeeheldenwijk en de deels gebouwde Oranjewijk. Met de bouw gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Want Urk groeit. "We zijn bezig om het bestemmingsplan van 100 hectare bedrijventerrein vast te leggen, er is net 83 hectare aan nieuwbouwgebied bij gekomen, hier gebeurt het", zegt Post.

De Michiel de Ruyterbrug moet een 'landmark' worden. Een bijzonder ontwerp als entree van Urk. "Als de brug open staat, dan heeft die bovenste ligger de vorm van een boetnaald, waar je de netten mee repareert"' zegt Post. "Dat is voor de Urker natuurlijk een heel vertrouwde vorm."

De bouw van de brug zal tot verkeershinder leiden. Gerrit Post vertrouwt er op dat de inwoners daar begrip en geduld voor zullen hebben.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel