Dregteam helpt bij zoeken naar vermiste tiener Zuid-Holland

URK • Za 1 augustus 2020 | 11:33 • Zaterdag 1 augustus 2020 | 11:33

Het dregteam SOAD van Urk zoekt samen met het Landelijke Team Onderwater Zoekingen (LTOZ) van de politie naar een vermiste tiener in Zuid-Holland. Naast de zoektocht onder water, vliegt er ook een helikopter van de Kustwacht over het gebied.

De tiener raakte vrijdagavond met twee vrienden in de problemen bij het strand De Zandmotor in Monster. Een passant sloeg meteen alarm. Twee tieners konden daarop uit het water gehaald worden, maar de derde zwemmer wordt dus nog vermist. Vrijdagavond werd er met meerdere reddingsboten en helikopters gezocht naar de tiener. Ook vormden badgasten in de branding een menselijke ketting om de tiener te vinden.

Rond 05:30 uur zaterdagochtend gingen drie reddingsboten en meerdere voertuigen van de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) opnieuw het water in. Zo'n vijf uur later werd de zoektocht overgedragen aan SOAD, LTOZ en de lokale KNRM.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel