Floridagarage na tien maanden sluiting weer open

ALMERE • Za 1 augustus 2020 | 15:23 • Zaterdag 1 augustus 2020 | 15:23

De Floridagarage in Almere Buiten gaat na tien maanden sluiting, maandag weer open. De parkeergarage is sinds 17 oktober dicht omdat het er niet brandveilig was.

Uit onderzoek bleek dat de sensoren van de brandmeldinstallatie zo erg vervuild waren, dat ze vervangen moesten worden. Daarop gooide de gemeente de Floridagarage dicht. Tijdens de sluiting werd de installatie verder onderzocht, samen met de leverancier die het dagelijkse onderhoud van de installatie doet. Daaruit bleek dat de hele installatie vervangen moest worden.

Het afgelopen half jaar heeft de gemeente met verschillende leveranciers gekeken naar de eisen voor een nieuw systeem. De oplossing werd gevonden in een glasvezelkabel van ongeveer twee kilometer lang, die door de hele garage loopt. Daardoor kan een storing door ernstige vervuiling van de sensoren niet meer voorkomen, volgens de gemeente. Ook zijn de sirenes, handmelders en de melders in de trappenhuizen en technische ruimtes vervangen.

De nieuwe brandmeldinstallatie is vorige maand uitgebreid getest en goedgekeurd. De garage kan daarom op 3 augustus weer in gebruik genomen worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel