Drie dagen ontspanning voor mantelzorgers

DRONTEN • Za 1 augustus 2020 | 16:41 • Zaterdag 1 augustus 2020 | 16:41

Drie dagen lang stonden mantelzorgers in Dronten in het zonnetje. De door OpenjeHart georganiseerde Zomer-3-Daagse bood ontspannen activiteiten als yoga en zumbadansen, maar ook workshops 'vrienden maken' en 'stoppen met piekeren'.

"Mantelzorgers zijn vaak 24 uur per dag bezig met de zorg voor een dierbare. Dan zijn ontspanning en gesprekken met anderen enorm belangrijk", legt Liane Wolfert uit. Zij is oprichtster van OpenjeHart, een organisatie die mensen wil verbinden. "Vanwege de lockdown waren sociale contacten de afgelopen tijd nauwelijks mogelijk."

Vakantiegevoel
De Zomer-3-Daagse gaf mantelzorgers gelegenheid met anderen in contact te komen, ervaringen te delen en te ontspannen. Iedere dag bezochten een kleine honderd mensen het evenement. Sommigen waren zelfs alle drie dagen van de partij. "Ik krijg hier echt een beetje het vakantiegevoel", aldus een bezoekster.

Kers op de taart van het programma was zaterdag een 'meet and greet' met Joke Alberts. De weduwe van volkszanger Koos Alberts is als ervaringsdeskundige ambassadeur van alle mantelzorgers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel