NIDA: Diversity Day vieren in hele stad

ALMERE • Zo 2 augustus 2020 | 14:55 • Zondag 2 augustus 2020 | 14:55

De jaarlijkse Diversity Day moet voortaan in Almere niet alleen binnen, maar ook buiten het stadhuis worden gehouden. Dat vindt Hassan Buyatui, die de eenmansfractie NIDA Almere vormt. Hij wil weten hoe het college hier tegenover staat en heeft er schriftelijke vragen over gesteld.

Diversity Day is elke eerste dinsdag van oktober. Dan schenken bedrijven en overheidsorganisaties aandacht aan diversiteit en 'inclusie', een samenleving waarin iedereen kan meedoen. De dag werd vorig jaar op het Almeerse gemeentehuis gehouden, met taart en met een speech van toenmalig wethouder Soetekouw. Maar NIDA ziet daar op de komende Diversity Day, op 6 oktober, graag verandering in. "We hebben liever dat er op de Diversiteitsdag activiteiten georganiseerd worden in de stad, met de stad en voor de stad", zegt Buyatui.

Meer diversiteit in bedrijven
NIDA vindt verder dat de gemeente bedrijven moet wijzen op diversiteit. Ze kunnen gewezen worden op de zogenoemde 'Charter Diversiteit', meent de partij. Dat is een intentieverklaring die de gemeente in januari tekende. "Vanuit de gemeente leggen we bijvoorbeeld de eis neer dat bedrijven die dingen naar aanbestedingen en andere gemeentelijke opdrachten voldoende mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in huis hebben."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel