Wandelen langs kunstwerken

SCHOKLAND • Zo 2 augustus 2020 | 17:06 • Zondag 2 augustus 2020 | 17:06

Eb, dat is de naam van de openluchtexpositie die zondag op Schokland officieel van start ging. Een wandelroute van 2,5 kilometer voert langs vijftien kunstwerken, waarvan de meeste speciaal voor deze gelegenheid zijn gemaakt.

Pat van Boeckel stelde de expositie samen. "Oorspronkelijk zouden we een aantal internationale kunstenaars uitnodigen voor een expositie in dit voorjaar, maar vanwege de coronacrisis ging dat niet door." Nu zijn het vooral Nederlandse kunstenaars van wie hun werk aan de randen van het voormalige eiland te zien zijn. "Omdat het broedseizoen nu is afgelopen, konden we een mooie wandelroute over de zuidpunt van Schokland uitzetten."

Gedicht
De kunstwandeling is vrij toegankelijk. Wel kan er bij Museum Schokland een routeboekje aangeschaft worden, met daarin extra informatie over de werken en kunstenaars. Dichtregels die bij elk kunstwerk staan, kunnen in het boekje verzameld worden. Dat levert aan het eind van de wandeling het gedicht 'Eb' van Vasalis op. De vijftien kunstwerken zijn tot eind oktober te zien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel