Summer's Cool vermaakt kinderen die niet met vakantie kunnen

LELYSTAD • Zo 2 augustus 2020 | 20:51 • Zondag 2 augustus 2020 | 20:51

Tientallen kinderen hebben deze zomer de week van hun leven in Bataviahaven in Lelystad. De kinderen gaan tijdens de Summer's Cool-weken van Sportbedrijf Lelystad onder meer het water op. Ook gaan ze springen in een trampolinehal en chillen in jongerenontmoetingsplek URBN Village in Lelystad.

Summer's Cool duurt vier weken en vermaakt elke week een groep van twintig kinderen met allerlei activiteiten. "We doen dit voor kinderen die niet op vakantie kunnen vanwege een gebrek aan financiële middelen", legt Sofiane Ben Saad van Sportbedrijf Lelystad uit. "We doen dit nu voor het elfde jaar en dit jaar zitten we helemaal vol en hebben zelfs reservelijsten."

De kinderen zijn te gast op het schip van het Zeekadettenkorps in de Bataviahaven. De groep van afgelopen week kreeg onder andere een rondleiding op de oude boeienlegger de Port of Lelystad. Ook gingen ze varen met een boot van het havenkantoor en kregen ze roeiles.

Wat vinden de kinderen er van?
"Ik vond het heel leuk", vertelt Robin. "Ik mocht de boot een stukje besturen dat vond ik het leukst." Thanysha vindt de dag bij het Zeekadettenkorps een superleuke nieuwe ervaring. "We gaan vanmiddag nog zwemmen en hebben deze week al een voetbaltraining gehad en een workshop recyclen gedaan."

Vanwege de coronacrisis is de leeftijdsgrens aangepast. Er zijn dit jaar alleen kinderen tot 12 jaar oud welkom en niet, zoals in voorgaande jaren, tot 14 jaar. Dit omdat kinderen onder de 12 jaar geen mondkapje hoeven te dragen en na een activiteit gewoon met volwassenen in contact mogen komen. Summer's Cool duurt nog tot 14 augustus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel